Hívjon minket: +36 57/ 454-454 sales@tplasztik.hu

Műszaki hab termékek gyártása

A T-Plasztik Kft. kizárólag a legjobb minőségű műszaki alapanyagokat használja azért, hogy ügyfeleinek a legjobb minőségű terméket állíthassa elő bármilyen alkalmazásra. A termékek, melyet a T-Plasztik Kft. feldolgoz, a következők: kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab,EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textil és bármilyen más rugalmas anyag.

T-Plasztik Kft. az öntapadó anyagok terén szoros együttműködést alakított ki a tesa Közép-európai Régiós Központtal, így a tesa termékek fő konvertereként a tesa összes termékét konvertálja, feldolgozza, legyen az transzfer szalag, kétoldalú ragasztó, öntapadó ragasztószalag, maszkoló szalag.További információért kérjük, keresse fel a tesa hivatalos weboldalát: www.tesa.com

T-Plasztik Kft. másik kiemelkedően fontos termékcsoportja a védőfóliák és applikációs ragasztószalagok hatalmas kínálata.

Egy harmadik fontos termékcsoport, mellyel a T-Plasztik Kft. dolgozik az a habok hatalmas választéka:

 • nyitott cellás, térhálósított poliuretán hab poliészter alapon
 • nyitott cellás természetes gumihab
 • nyitott- vagy zártcellás szivacsgumi
 • anti-kondenzációs, zárt cellás szigetelőcsíkok és táblák
 • extrudált, térhálósított, zártcellás polietilén habcsík légkondicionáláshoz és hűtéshez
 • NR-SBR/EPDM/CR/NBR-PVC hab
 • neoprén szivacs
 • nyitott-és zártcellás szilikongumi
 • önkioltó PVC hab
 • kompakt Vulcolon
 • szilárd gumi
 • kompakt gumi és szivacsgumi
 • extrudált gumi

Mikor használhatjuk az EPDM gumihabot?

Számos olyan területe van az iparnak, ahol elengedhetetlenek a megfelelő tömítések. Ezek alapanyagai nagyon különbözőek is lehetnek. Az egyre minőségibb és széles körben használható tömítések kidolgozása során a gumihabok is helyet kaptak a palettában. A gumit már régóta használják különféle munkálatokhoz, azonban az EPDM gumik szélesítik lehetőségeinket.

Az EPDM (ethylene propylene diene monomer) gumihab termékeket elsősorban az autóipar használja, kiváló tulajdonságai miatt. Igazán magas hőmérsékletet is kibír, ezért gumiabroncsok gyártása során is használhatóak. Ellenállnak az UV sugárzásnak és az ózonnak is, miközben igen jó alaktartóak.

Az EPDM által magasabb hőmérsékleten dolgozhatnak a gyártás során, hiszen hőállóbb, mint más gumitermékek. Igen rugalmas és szakítószilárdsága is kiváló. Készíthetők általa tömítők, zárelemek, távtartók, emellett alkalmasak rezgés- és zajcsökkentésre is.

Amennyiben bővebb információra van szüksége EPDM termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Mit érdemes tudni az önkioltó PVC habról?

A habosított PVC széles körben felhasználható eszköz, amely méltán népszerű dekorációs- és építőanyag. Sokan nincsenek tisztában jó tulajdonságaival, pedig számos előnnyel rendelkezik. Az alábbiakban röviden szeretnénk bemutatni Önnek, hogy milyen lehetőségek rejlenek az önkioltóhabosított PVC használatában.

A reklámiparban számtalan cégtábla, display, dekoráció és egyéb figyelemfelkeltésre alkalmas eszköz készülhet az önkioltó PVC habból. Könnyen méretre vágható és egyszerűen színezhető, dekorálható is. Az építőiparban kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően használják előszeretettel. Súlyuk csekély és kedvező áron hozzájuk lehet jutni. Kevés vizet képesek magukba zárni és rendkívül jól ellenállnak mind a vegyi anyagoknak, mind pedig az UV sugárzásnak.

Mitől önkioltó az önkioltó PVC hab?

Éghetőségük szerint osztályokba vannak sorolva ezek az anyagok. Az égés során ugyan megolvadnak, de az égéshő megszűnésével olvadékuk nem képes további tüzet okozni. Ezért hívjuk ezeket önkioltóknak.

Ha önkioltó PVC habra van szüksége, keressen minket bizalommal!

Transzfer ragasztószalagok

Az ipari termelés számos területén elengedhetetlen a minőségi alapanyagok és segédanyagok felhasználása, hiszen a végső késztermék minősége jelentősen függ az előállítás folyamatától. A ragasztástechnikai eszközök egyik speciális szegmense a transzferragasztók, mely anyagok széles körben szerves alaprészét képezik a gyártófolyamatoknak, amelyhez hozzájárul a nagy kötési szilárdságuk, kiváló tapadóerejük és jó hőmérsékleti teljesítményük.

A transzferragasztók felhasználási területei:

 • Építőipar
 • Logisztika, szállítmányozás, csomagoló ipar
 • Egészségügy
 • Tömítés ipar
 • Elektronikai ipar
 • Autó és alkatrészgyártó ipar
 • Reklámeszköz gyártás

Természetesen a néhány felsorolt iparágon kívül széles felhasználási körrel rendelkeznek a transzfer ragasztószalagok, melyek sajátossága, hogy közvetlen a munkafelületen alkalmazhatóak, mivel könnyedén felhelyezhetőek és károsító hatás nélkül eltávolíthatóak. Gyors, precíz munkavégzést és egyenletes rétegvastagságot biztosítanak a felhasználók számára.

Magas minőségű transzfer ragasztószalagokért keressen minket elérhetőségeinken és egyéni kérései esetén is készséggel állunk rendelkezésére!

A neoprén védőfóliák

Napjaink technológiai fejlődésének és a megnövekedett felhasználási igényeknek megfelelően folyamatosan innovatív és a kedvező tulajdonságok következtében széles körben felhasználható műszaki alapanyagokat állítanak elő. A neoprén speciális műkaucsuk alapú műgumi, melyet a vulkanizálás eljárása során állítanak elő és megannyi kedvező kémiai és fizikai tulajdonsággal rendelkezik.

A neoprén kedvező tulajdonságai:

•    Olajálló
•    Vízálló
•    Vegyszerálló
•    Kiváló elektromos szigetelő
•    Kiválóan ellenáll a korróziónak

A neoprén, kedvező tulajdonságainak köszönhetően, a védőfóliák előállítása során széles körben alkalmazott anyag, például felületvédő fóliák, tömítések, szigetelések és egyéb alapanyagok az elektronikában, autóiparban.

Cégünk kiváló minőségű neoprén védőfóliákat kínál ügyfelei számára, melyek hosszantartó és minőségi megoldást kínálnak különböző műszaki és ipari területeken. Tekintse meg weboldalunk további információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és minden egyéni kérésével kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére!

Miért olyan népszerű a neoprén?

A neoprén egy napjainkban egyre elterjedtebbé váló anyag. Számos területen alkalmazzák, azonban sokan még most sem tudják, hogy mi is ez pontosan és miben áll a kiválósága.

A neoprén vagy eredeti nevén kloroprén, nem természetes anyag, 1930-ban fejlesztették ki. A neoprén tulajdonképpen a műanyagok egy fajtája, egészen pontosan műkaucsuk alapú műgumi. A műkaucsuk a természetes kaucsukhoz hasonlóan vulkanizáláskor műgumivá válik, így nagy sikerrel alkalmazzák a gumiabroncsgyártásban.  A kloroprén előállítása acetilén segítségével történik, méghozzá sósavból.

A kloroprén vagy neoprén nem véletlenül vált kedvelt alapanyagává számos, a mindennapok során is használatos dolognak. Készítenek belőle búvárruhát, védőfóliát, de még hétköznapi ruhát is.

A neoprén a hagyományos guminál sokkal ellenállóbb például a kopásállóság terén, így hosszabb élettartamot előlegez meg. Az oldószereknek, nedvességnek is többszörösen ellenáll és korrózióálló bevonatokhoz is kiváló.

A neoprén, kedvező fizikai tulajdonságainak köszönhetően, valószínűleg még sokáig fő alapanyagát fogja képezni számos használati tárgynak. Szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal!

Az EPDM feldolgozása és tulajdonságai

Az EPDM, azaz Etilén-propilén kaucsuk a műszaki célú gumihabok közé tartozik, a felhasználási területek sajátosságainak megfelelően feldolgozása és tulajdonságai széles skálán mozognak.

Az EPDM jellemző tulajdonságai:

•    Magas hőmérséklettűrés
•    Ellenállás az UV és ózon behatásnak
•    Kiváló légzárás
•    Rugalmasság

Az EPDM előállítása oldószeres vagy szuszpenziós polimerizációval történik, melyek közül az oldószeres technológia az elterjedtebb megoldás, valamint az eljárás különféle alkalmazásával más-más tulajdonságú kaucsuk termékek gyárthatók a felhasználók igényei szerint. Az eljárások alapvetően négy alaplépést foglalnak magukba: polimerizáció, a reagálatlan monomer és az oldószer visszanyerése, befejező műveletek és végül a kiszerelés.

AZ EPDM feldolgozása és gyakori alkalmazási területei:

•    Autóipar
•    Elektronikai ipar
•    Csomagolóipar
•    Építőipar
•    Sportszergyártás
•    Háztartási ipar
•    Játékipar
•    Cipő ipar és bőripar

AZ EPDM alkalmazásával és további lehetőségekkel kapcsolatban tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Az EPDM használata vízszigetelés esetén

Az EPDM szigetelést kivitelezéskor rendszerint két csoportba oszthatjuk:

•    Méretre, előre legyártott szigetelőleplekből álló EPDM
•    Modulméretű tekercsekből helyszíni végtelenítéssel gyártott EPDM

Természetesen mindkét típushoz tartozhat a helyszíni végtelenítés, ám ez gyártónként változhat, így különböző kivitelezéssel készülnek. A két különböző gyártási mód a csomópontokra és részletmegoldásokra is vonatkozik. Előre legyártott EPDM sarok, és csomóponti elemek vagy a helyszínen kialakítható elemek kerülnek beépítésre, nyújtható és kivulkanizálatlan anyagból. A különböző módszerek és felépítések miatt elengedhetetlen a gyártók által előírt szabályok és tanácsok betartása!

Már beépített EPDM elemeknél a következőképp avatkozhatunk be:

A szigetelésen keletkezett sérülések, lyukak és repedések esetén a gyártó által előírt mód szerint kell eljárni. A megfelelő átfedés érdekében, az azonos anyagú darabok ragasztása, a tömítések és tömítő szalagok alkalmazása az elfogadott. Esetleges szennyeződéseknél a megfelelő tisztítófolyadék vagy kefe alkalmazása ajánlott.

Ha kérdése van az EPDM elemekkel kapcsolatban, vagy szeretne szakképzett munkatársaink segítségével belevágni a munkálatokba, keressen bennünket bizalommal!


Egy pár mondatban szeretnénk bemutatni a gyártási technológiáinkat is:

 

 • Kombinált lézer technológia stancoláshoz és ricceléshez

 

A T-Plasztik Kft. folyamatosan invesztál új technológiákba, ennek eredményeképpen beszerzésre került a lézerrel kombinált síkágyas stancológép. Az új, nemzetközileg levédett technológiával még szélesebb választékkal tudunk régi és leendő ügyfelein rendelkezésére állni, legyen az kis szériás, minta vagy bonyolult termék.

 • Síkágyas stancolás

A síkágyas stancoló gép kis, közepes és nagy térfogatú anyagokat vág. Nagy sebesség mellett maximális precizitás jellemzi, mind stancolásban, mind riccelésben, legyen szó vékony vagy vastag anyagokról, mint például a kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textil ésbármilyen más rugalmas anyag.

 • Rotációs stancolás

A rotációs stancoló gépet komplikált és/vagy nagy darabszámú gyártás esetén használjuk. Nagy sebesség mellett maximális precizitás jellemzi, mind stancolásban, mind riccelésben, legyen szó vékony vagy vastag anyagokról, mint például a kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textil ésbármilyen más rugalmas anyag.

 • Szeletelés

Szeletelő gépünkképes szeletelni bármilyen rugalmas anyagot a kért szélességre és hosszúságra. A szeletelés nagyon pontos és precíz. Képesek vagyunk szeletelni bármilyen rugalmas anyagot, legyen az kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textilvagy bármilyen más rugalmas anyag.

 • Áttekercseléses szeletelés

Az áttekercseléses szeletelés során nagy átmérőjű anyagot tekercselünk át kisebb átmérőjű tekercsre 1000 mm-ig és lehetőség van laminálásra 1600 mm szélességig ugyanezen a gépen. Áttekercseléses szeletelést tudunk végezni bármilyen rugalmas anyagon, legyen az kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textilvagybármilyen más rugalmas anyag.

 • Ívre vágás

Az ívre vágó gép képes laminálni, hosszanti és keresztirányban, precíz lépésekkel 1 mm- 10.000 mm-ig. Ezen felül lehetőség van előrenyomtatott és elővágott anyagot regisztrálni. Gépünk ívre vágja a legkülönbözőbb anyagokat, legyen az: kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa, textilvagy bármilyen más rugalmas anyag.

 • Laminálás

A lamináló gépbármilyen rugalmas anyagot laminál 1600 mm szélességig és 1000 mm átmérőig. Laminálni tudjuk a legkülönfélébb anyagokat, legyen az kétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa vagy bármilyen más rugalmas anyag.

 • Plotter

Plotter gépet prototípusok és/vagy kisszériás termékek gyors legyártásához használjuk, így nyújtva ezzel is extra szolgáltatást ügyfeleinknek ahhoz, hogy tesztelhessék a termékeket a kért méretben. A plotter bármilyen rugalmas anyagot elvág, legyen azkétoldalú ragasztó, maszkoló szalag, hab, EPDM, neoprén, gumi, filc, műanyag, bumpon, bumper, védőfólia, csiszolóanyag, ragasztópapír, polikarbonát, parafa vagy textil.

Tudnivalók a síkágyas stancolásról:
A síkágyas stancolás kedvező árú megoldást biztosít a kisebb darabszámú, egyszerűbb termékek előállításához. Hatékonyan és nagy pontossággal vágja ki a kívánt formát egy acélból készült kimetsző szerszám. Számos felhasználási területe van, így akár szivacsos, vastagabb anyagok vágására is kiválóan alkalmas.

Kivághat vele kartonokat, perforálhat, hajlíthat vagy domboríthat. A dobozok kispéldányszámú gyártása, csak ezen a módon lehetséges. A síkágyas stancolás a rotációs gépekhez viszonyítva akár 80%-os pénzmegtakarítást is eredményezhet. Hatékonyságát tovább fokozzák gyors beállítási lehetőségei, így idő is megtakarítható ezzel a módszerrel. Bizonyos esetekben, akár Braille írás kivitelezésére is alkalmas.

A minőségi technikai anyagok gyártásához, darabolásához számos korszerű gép szükséges. Mi rendelkezünk a megfelelő gépparkkal szolgáltatásaink kifogástalan kivitelezéséhez. Reméljük, hamarosan Önt is partnereink között tudhatjuk.

Ha minőséget szeretne, válassza a T-Plasztik Kft.-t!

Laminálás

A laminálás egy speciális felületkezelési eljárás, amely során az anyagot különböző védőanyagokkal vonják be a felhasználási célnak megfelelően. A technológiának köszönhetően a bevont felület erősebbé, ellenállóbbá, kopásállóbbá és ezáltal tartósabbá válik.

A laminálási eljárást számos közegben alkalmazzák:

 • Hétköznapi felhasználás: dokumentumok, fényképek, iratok, névjegykártyák, stb.
 • Dekorációs elemek: reklámanyagok, autómatricák, kirakatmatricák, stb.
 • Bútoripar: bútorelemek, parketta, stb.
 • Járműipar: hajógyártás, autóipar, stb.
 • Logisztika: csomagolások, védőfóliák, stb.

Természetesen ezen a néhány példán kívül, ezernyi felhasználási területe létezik a laminálásnak. Cégünk az egyedi igényeknek megfelelően bármilyen rugalmas anyagot képes tartósabbá tenni ezzel a technológiával. Minden olyan technikai felszereléssel rendelkezünk, amellyel maximálisan kielégíthetjük ügyfeleink kéréseit, ezzel is támogatva tevékenységüket.

Ha Önnek vagy cégének laminálásra van szüksége bármely felhasználási szférából, keressen fel minket bizalommal és szakembereink állnak rendelkezésére!

További tudnivalók a stancolásról
A stancolás során egy felületből éles szerszám segítségével különböző formákat, mintákat vágnak ki, az igényeknek és leendő felhasználási terület sajátosságainak megfelelően. A stancolás tevékenységének öt különféle módja lehetséges, attól függően, hogy milyen eszközzel végzik el azt.

Az egyik ilyen a bőrlyukasztó, melynek segítségével egyszerű vágást végezhetünk. A következő a sarokvágás vagy lekerekítés, vagyis a megmunkálandó anyagnak a széleit, illetve a sarkait veszik kezelésbe. A harmadik eljárás során a lyukasztással dolgozzák meg az anyagot.

Végül lehet stancolni síkstancoló vagy hengerstancoló gép segítségével is. Előbbi esetében két ív közé szorítják az anyagot és annak egész felületét kidolgozzák, míg az utóbbinál nem a teljes felületre terjed ki és az ív két henger között halad át. A stancolás számos termék kivitelezésére alkalmas, kiváló megoldást kínál műanyag alapanyagok megmunkálására.

Tekintse meg termékeinket, valamint, ha szeretne többet megtudni a stancolásról, vagy más alkalmazott technológiánkról, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel állnak mindenben rendelkezésére!

Telephely és levelezési cím:
H-5055 Jászladány, Tisza u. 4.
Telefon:
+36 57 454-454
+36 30 681-6000
+36 30 681-7000
Fax:
+ 36 57 454-777
Email cím:
sales@tplasztik.hu
tplasztik@tplasztik.hu

T-Plasztik Kft

HungaryEnglish